Wees blij dat de vakantie weer voorbij is!

Is verveling ondraaglijker dan drukte?

In het nrc van zaterdag 2 september staat een fascinerend artikel van Prof. dr. Ignaas Devisch. Hij is hoogleraar medische filosofie en ethiek. Hij stelt de retorische vraag:

Als we alleen maar kreunen onder tijdruk, waarom plannen we dan onze weekends vol met activiteiten, hebben we allemaal drie hobby’s en willen we ook nog die wereldreis maken voor we dertig jaar oud zijn

wees blij dat de vakantie weer voorbij isHij haalt tevens aan dat tijdens vakanties allerlei activiteiten worden georganiseerd om de verveling tegen te gaan zoals, aquagym, paardrijden etc?

Hij eindigt met de vraag of niet zozeer de tijdsdruk, maar het ontbreken van de mogelijkheid om onze dagen op een zinvolle manier in te richten het probleem is.

Aan het werk moeten of willen

Een ijzer sterk stuk, dat aanzet tot denken in ons druk druk druk bestaan. En past in deze maand waarin velen zich de vraag staan: Moet ik weer aan het werk of wil ik weer aan het werk?, een vraag geinspireerd door het boek van  Elle Luna, op de tweesprong van moeten en willen.

Meer focus

Volgens mij is het in elk geval belangrijk om meer te focussen, minder te multitasken en meer mentaal EN fysiek aan bezig te zijn bij alle activiteiten

Annemie Schuitemaker

focusoloog en foundeer van Stopmultitasken, Career & Live en Career & Kids