Digital Detox Day

Wat is Digital Detoxen en waarom is het noodzakelijk?

Detoxen wordt al sinds mensenheugenis gedaan en is letterlijk het reinigen van het lichaam. Digital Detoxen is het reinigen van lichaam en geest van het altijd online zijn en in de weer zijn met allerlei digitale apparaten zoals smartphones, laptops, tablets etc.

always onWe zijn 24/7 bereikbaar met onze smartphones, overdag, ‘s avonds, in het weekend en tijdens de vakantie. Dat veel mensen echt verslaafd zijn is inmiddels wetenschappelijk wel aangetoond. We krijgen zelfs cold turkeys als we niet onze smartphone bij ons hebben. Een van de beroepen van de toekomst is zelfs Digital Detox Manager volgens een artikel in Intermediair eind 2014 en een televisie uitzending van VPRO Tegenlicht “Het werken van morgen’ op 22 maart 2015.

We kunnen niet meer zonder, we missen zaken, we doen dingen half, we raken verslaafd, we multitasken de hele dag. Kortom, we zijn nooit meer mindfull en geconcentreerd met één ding bezig. Hierdoor worden we minder productief, krijgen we werk- en privé stress en worden we letterlijk ziek.

In Amerika, maar ook in Engeland is Digital detoxen al ingeburgerd, lees bijvoorbeeld:

Digital detoxDigital detox a tech free retreatDigital detox in UK

Interesse in een digital detox bootcamp, een digital detox training of workshop of een digital detox coach?

Klik dan hier om meer informatie te krijgen en/of om de mogelijkheden te bespreken. Of klik hier om onze nieuwsbrief vol tips en inspiratie te ontvangen.

Of begin klein, neem een Digital Detox Day! Hoe doe je dat?

  1. Plan een dag
  2. Maak het kenbaar aan collega’s en vrienden
  3. Geniet en relax
  4. Evalueer en
  5. Enthousiasmeer anderen!

Wat levert het op?

  • Extra vrije tijd en werktijd
  • Bewustwording dat soms zonder “beeldscherm’ (smartphone of tablet of PC), iets toevoegt aan je leven
  • Een ervaring die je kunt delen met familie, vrienden en collega’s om het onderwerp en de norm ‘altijd bereikbaar” zijn te bespreken
  • Bewust keuzes maken om af en toe digitaal te minderen
  • Betere concentratie, meer energie en minder stress

Klik hier om de gratis poster te downladen en collega’s te enthousiasmeren

Of klik hier om een paar ervaringen te horen van mensen die zelf al een Digital Detox Day hebben gedaan, o.a. Estée Lalonde of Annemie Schuitemaker

digital detox day