Het tweede machine tijdperk – Erik Brynjolfsson

machineErik Brynjolfsson en Andrew Mcafee schetsen een briljant beeld van wat ons te wachten staat, goed leesbaar, helder geschreven. Ze wijzen op de mogelijkheden die we krijgen maar ook op de gevaren.

De digitalisering heeft ons leven drastisch veranderd, en we staan nog maar aan het begin van deze revolutie. ‘Vanaf nu wordt de verandering pas echt duizelingwekkend’, aldus Erik Brynjolfsson en Andrew McAfee, beiden verbonden aan het prestigieuze MIT. ‘En het is aanpassen of verliezen.’ Miljoenen mensen dreigen hun baan te verliezen, precaire machtsevenwichten verschuiven en de sociale ongelijkheid groeit. Dit tweede tijdperk der machines kan echter ook zorgen voor meer welvaart. Maar dan moeten we nu de juiste keuzes maken. Het tweede machine tijdperk. Klik hier om het boek te bekijken