Tips smartphone verslaving

Verveling of verslaving?

Eigenlijk is het gek dat er geen werkwoord voor bestaat. Of het moet ‘smartphonen’ zijn, maar dat bekt niet echt lekker. Werkwoord of niet, we doen het massaal, en meer dan ooit.

Uit Amerikaanse onderzoeken, voor Nederland zijn er weinig goede onderzoeken beschikbaar, blijkt dat volwassenen per dag ongeveer drie uur op hun smartphone doorbrengen. Bij tieners gaat dat naar de vier uur.

always onDe laatste tijd merk ik dat het een dwangmatige gewoonte aan het worden is. Bij de geringste verveling komt dat ding uit mijn broekzak. Snel een berichtje lezen gaat bijna altijd over in twitteren, mail checken, Dumpert, spelletjes. Mijn vriendin en ik zitten regelmatig zwijgend naast elkaar op de bank, terwijl ons voorhoofd oplicht door onze schermpjes.

lees het hele artikel van NRC vol met zinvolle tips van diverse experts oa. Daantje Derks Erasmus Universiteit en Daniel Goleman van het boek Focus.